Η Ιστορία μας

ΙΣΤΟΡΙΑ & ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Μόλις πριν από 35 χρόνια στο Hampshire της Αγγλίας, ένας νεαρός έμπορος τσαγιού εμπνεύστηκε  το όραμά του να δημιουργήσει εξαιρετικό τσάι που θα μπορούσε να απολαύσει οποιοσδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο. Εμπνευσμένοι από την αγνή αγάπη για το τσάι, αυτός και τα αδέρφια του ξεκίνησαν μια αποστολή να βρουν και να εργαστούν με τους καλύτερους κήπους τσαγιού στον κόσμο. Δημιούργησαν αξιόπιστες και μακροχρόνιες συνεργασίες με τους ιδιοκτήτες αυτών των κήπων τσαγιού, ώστε να μπορούν να συνδυάζουν τα πιο εκπληκτικά τσάγια του κόσμου. Σήμερα, το Ahmad Tea φέρνει πάνω από 30 εκατομμύρια φλιτζάνια τσάι την ημέρα στους λάτρεις του τσαγιού σε περισσότερες από 80 διαφορετικές χώρες. Από τα αστικά κέντρα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, μέχρι τα πιο μικροσκοπικά απομακρυσμένα χωριά, όλοι μπορούν να απολαύσουν ένα τέλεια παρασκευασμένο φλιτζάνι τσαγιού Ahmad.

1979

Ο ιδρυτής της εταιρείας, κ. Rahim Afshar αποφασίζει να μπει δυναμικά  στο εμπόριο τσαγιού, βασιζόμενος στην ιστορία και τις γνώσεις της οικογένειάς του στη συσκευασία και την ανάμειξη τσαγιού.

1986

Η Ahmad Tea ιδρύθηκε από τον κ. Rahim και τα αδέρφια του και πήρε το όνομά της από τον πατέρα τους. Αρχικά ήταν μια εισαγωγική εταιρεία, η επιχείρηση στεγάζεται σε ένα μικρό γραφείο πάνω από το «Kabir Tea Shop» της οικογένειας στο London Road του Southampton.

 

1987

Το πρώτο χύμα μείγμα τσαγιού της Ahmad Tea κυκλοφορεί προς πώληση, με στόχο την αγορά δώρων πολυτελείας, με προϊόντα που είναι προς πώληση από τοπικούς λιανοπωλητές στη Νότια Αγγλία και στο Λονδίνο.

 

1989

Οι πωλήσεις αυξάνονται και η Ahmad Tea μετακομίζει σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στο Chandler’s Ford, στο Hampshire. Η εταιρεία εξασφαλίζει την πρώτη της μεγάλη συνεργασία λιανικής, με την ισπανική αλυσίδα El Corte Ingles.

 

1992

Η Ahmad Tea εισέρχεται στην αγορά της πρώην ΕΣΣΔ για να ξεκινήσει περαιτέρω ανάπτυξη στο εξωτερικό. Η επέκταση ξεκινά με τη Ρωσία, με σχέδια εισόδου στην αγορά της Ουκρανίας και του Καζακστάν.

 

1996

Η αυξανόμενη ζήτηση για τσάι στις αγορές αυξάνει τις πωλήσεις και η Ahmad Tea ανοίγει νέα γραφεία στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα.

 

1998

Η επιχείρηση Ahmad Tea ευδοκιμεί, χάρη στην οικονομική ανάκαμψη και την επιτυχία στην Ανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία κατασκευάζει το πρώτο της εργοστάσιο στο εξωτερικό στο Χάρκοβο της Ουκρανίας.

 

1999

Η Ahmad Tea επεκτείνει τη γκάμα της και περιλαμβάνει πράσινα τσάγια για πρώτη φορά, καθώς και παγωμένα τσάγια.

 

2000

Με την έναρξη του 2000, η Ahmad Tea είναι μία από τις 5 κορυφαίες μάρκες τσαγιού σε όλη τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. Αυτό οδηγεί και στη δημιουργία πιο εντατικών ποιοτικών ελέγχων από το Τμήμα Γευσιγνωσίας Τσαγιού, με επικεφαλής τον William Manning.

2003

Μια χρονιά ορόσημο καθώς το Ahmad Tea κερδίζει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς δώρων τσαγιού στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι διαθέσιμο σε 68 χώρες παγκοσμίως.

 

2008

Καθώς η ζήτηση για πράσινο τσάι αυξάνεται, η παραγωγή του μεταφέρεται σε ένα νέο εργοστάσιο στην Κίνα – το τρίτο μεγάλο εργοστάσιο της εταιρείας.

2010

Η Ahmad Tea ανοίγει νέα γραφεία στο Chandler’s Ford, στο Hampshire. Τα γραφεία φιλοξενούν μια αίθουσα γευσιγνωσίας τσαγιού και ένα προσεκτικά επιμελημένο μουσείο τσαγιού.

 

2012

Το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο επεξεργασίας και εξαγωγής της Ahmad Tea ανοίγει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθιστώντας τη ναυαρχίδα για περιβαλλοντικά βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές.

2012

Η Ahmad Tea εντείνει το φιλανθρωπικό της έργο, με σχέδια για την κατασκευή ενός νοσοκομείου για τον καρκίνο στο Κολόμπο και την έναρξη ενός προγράμματος γεώτρησης νερού στον Νίγηρα.

 

2016

Η Ahmad Tea αναπτύσσει ένα καινοτόμο νέο προϊόν, το Cold Brew Iced Tea. Αληθινό τσάι, που παρασκευάζεται με κρύο νερό, χωρίς να χρειάζεται να βράσει. Αποδεικνύεται εξαιρετικά δημοφιλές στους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.

 

2019

Η Ahmad Tea κερδίζει περισσότερα Great Taste Awards, ανεβάζοντας τα βραβεία της εταιρείας σε συνολικά 22 από την πρώτη συμμετοχή το 2015.

 

2022

Χάρη στο όραμα και την καθοδήγηση του Προέδρου κ. Rahim Afshar και των αδελφών του Karim και Ebraham, η Ahmad Tea συνεχίζει να αναπτύσσεται ως οικογενειακή επιχείρηση. Η καινοτομία και η επέκταση στα προϊόντα, σε συνδυασμό με τη δέσμευση για τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, σημαίνει ότι τα προϊόντα Ahmad Tea πωλούνται σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο.