Φιλανθρωπία

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

8.000 άνθρωποι ζουν υποστηριζόμενοι από την παροχή νερού στο Νίγηρα

110+ ορφανά παρέχονται τα σχολικά δίδακτρα

300+ νοσηλευτές που εκπαιδεύονται στη Σρι Λάνκα

Μετά το πρόσφατο πραξικόπημα στο Μπάμακο Μάλι, πολλές οικογένειες διέφυγαν από τη χώρα τους αναζητώντας ασφάλεια στον γειτονικό Νίγηρα. Η εταιρεία Ahmad Tea έχει ενημερωθεί από έναν από τους οργανισμούς που συνεργάζεται, τον Oxfam – ότι το πρόσφατο έργο μας για γεώτρηση στο Banibangou ωφελεί περίπου 5000 πρόσφυγες από τη Μαλαισία και ότι αυτός ο αριθμός αυξάνεται…

Εν τω μεταξύ, στην Ουκρανία, η φιλανθρωπική μας ομάδα εργάζεται για το φεστιβάλ Malenkiy Parnas – ένα δημιουργικό φεστιβάλ τέχνης ειδικά για νέους με σωματικές αναπηρίες. Το φεστιβάλ ενθάρρυνε τους ενθουσιώδεις νέους να συμμετάσχουν σε μια σειρά εκδηλώσεων, από χορό έως κεντήματα και ποίηση. Ήταν μια μεγάλη επιτυχία! Παράλληλα, σε άλλα μέρη της Ουκρανίας πραγματοποιήθηκαν πολλές ακόμα διασκεδαστικές δραστηριότητες.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

«Ελπίζουμε ότι το νέο ιατρικό συγκρότημα θα παρέχει αποστειρωμένους χώρους εργασίας έτσι ώστε να μπορέσουμε να εκτελέσουμε σωστά βιοψίες μυελού των οστών και άλλες διαδικασίες.»
– Παιδιατρική Νοσοκόμα, Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου Σρι Λάνκα

 • Δημιουργία ενός νέου ιατρικού συγκροτήματος για τη φιλοξενία 250+ ασθενών με καρκίνο
 • Εκπαίδευση 300+ νοσοκόμων ογκολογίας
 • Εκπαίδευση 50+ προσωπικού καθαριότητας με κατάλληλες μεθόδους υγιεινής

Στη Σρι Λάνκα, ο κίνδυνος θανάτου από μη μεταδοτικές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, είναι υψηλότερος από ό, τι στις ανεπτυγμένες χώρες. Η εταιρία Ahmad Tea ξεκίνησε την ιστορία της στη Σρι Λάνκα – ξεκινώντας τις πωλήσεις της πριν από 25 χρόνια με το τσάι Κευλάνης. Λόγω της ισχυρής τους σχέσης με το νησί, και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για καλύτερες υπηρεσίες φροντίδας του καρκίνου, η Ahmad Tea ανέπτυξε το πρόγραμμα Razavi. Το έργο στοχεύει στη βελτίωση των υπηρεσιών και των εγκαταστάσεων του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου της Σρι Λάνκα, του μοναδικού νοσοκομείου καρκίνου του νησιού που χρηματοδοτείται από το δημόσιο και εξυπηρετεί έως και 1000 ασθενείς.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

“Έχω ζήσει στο ορφανοτροφείο όλη μου τη ζωή. Έχω ζήσει σε ένα κοινωνικό κατάλυμα για 4 μήνες. Μου άρεσε τόσο πολύ που δεν ήθελα να φύγω.”
– Παιδί 11ης τάξης, Ρωσία

ΣΧΕΔΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΡΩΣΙΑ

 • 60+ παιδιά μεταφέρθηκαν σε κοινωνικά καταλύματα
 • Διδασκαλία 110+ παιδιών σε 5 διαφορετικά ορφανοτροφεία
 • Τα ορφανοτροφεία συμμετέχουν από 3 διαφορετικές περιοχές της Ρωσίας

Το Υπουργείο Υγείας κατέγραψε ότι ο αριθμός των ορφανών στη Ρωσία διπλασιάστηκε από το 2003 έως το 2007. Αυτά τα παιδιά ζουν έξω από τη ρωσική κοινωνία και αφήνουν το ορφανοτροφείο με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης, κακή κοινωνική ανάπτυξη και ανεπαρκείς κοινωνικέ ς δεξιότητες. Έτσι, η εταιρεία Ahmad Tea έχει αναπτύξει προγράμματα κοινωνικοποίησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ένταξης που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που εγκαταλείπουν τα ορφανοτροφεία τους. Θεωρήσαμε ότι αυτή η βοήθεια δεν πρέπει να είναι προσωρινή καθώς έχει πολλά μακροπρόθεσμα οφέλη.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Τα παιδιά του σχολείου δέχτηκαν με ευχαρίστηση αυτή τη μορφή εκπαίδευσης. Η ίδια η διαδικασία της διαδραστικής επικοινωνίας τους ώθησε να μάθουν επιπλέον πράγματα.»
– Τεχνικός Διευθυντής του Έργου και Διευθυντής, Κέντρο Τεχνολογιών Απόσταση

ΚΕΝΤΡΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 • Συνεργαστήκαμε με 3 σχολεία και ορφανοτροφεία και με 3 κορυφαία πανεπιστήμια
 • Συμμετοχή 8 πανεπιστημιακών καθηγητών και 40 μαθητών από γυμνάσια.

Η Ουκρανία έκανε πρόσφατα σημαντικά βήματα για να εξασφαλίσει ίση και δίκαιη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαίδευση υψηλής ποιότητας. Οι Ουκρανοί πολίτες έχουν το δικαίωμα δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε κρατικά και κοινοτικά ιδρύματα και αυτό το σύστημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ευάλωτους νέους. Υπάρχει, ωστόσο, ένα εκπαιδευτικό κενό μεταξύ σχολείων και πανεπιστημίων. Αναγνωρίζοντας αυτό εκπαιδευτικό κενό, η εταιρεία Ahmad Tea προσπάθησε να το γεφυρώσει μέσω των εφαρμοσμένων τεχνολογιών εξ αποστάσεως.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

“Μετά από μόλις ένα χρόνο, το πρόβλημα των υδάτων μας ανήκει πλέον στην ιστορία. Ως αρχηγός του χωριού μπορώ πια να είμαι ικανοποιημένος, επειδή το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε η κοινότητα μου έχει πλέον επιλυθεί μόνιμα..” – Tahirou Alassane, αρχηγός του χωριού στο Soumatt, Niger

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΝΕΡΟΥ, ΝΙΓΗΡΑΣ

 • Υποστήριξη 8.000+ ανθρώπων μέσω μιας γεώτρηση στο Σουμάτ
 • Υποστήριξη 15.000 ανθρώπων μέσω της πρόσβασης στο νερό
 • Παροχή νερού για να υποστηρίξει το έργο 500+ επιχειρηματιών κηπουρών
 • Εκπαίδευση 60+ καλλιεργητών σε νέες τεχνικές, για την αύξηση της τροφής για τις οικογένειες και τις τοπικές αγορές

Ο Νίγηρας είναι μια μεγάλη, κλειστή χώρα στη Δυτική Αφρική με πολλές δυσκολίες λόγω των περιορισμένων φυσικών πόρων και της ξηρασίας. Ως εκ τούτου, η χώρα με την επιδείνωση της ξηρασίας αντιμετώπισε επαναλαμβανόμενες επισιτιστικές κρίσεις τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Σε απάντηση των ειδήσεων για τις επαναλαμβανόμενες ξηρασίες σε όλο το Σαχέλ, η εταιρεία Ahmad Tea με την συνεργασία της Oxfam σχεδίασε και δημιούργησε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα για να φέρει νερό σε όσους το χρειάζονται περισσότερο.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Η σύντομη έκβαση της ιστορίας της ανθρωπότητας είναι ότι δεν κάνουμε πολύ καλή δουλειά για τη διαχείριση των αποβλήτων πρόκειται να πνιγούμε σε απόβλητα.» – Τεχνικός Διευθυντής, AECOM Περιβάλλον Μέση Ανατολή.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

 • Υποστήριξη στην προώθηση καλύτερων πρακτικών αποβλήτων: Η Μέση Ανατολή παράγει περίπου 250.000 τόνους στερεών αποβλήτων καθημερινά – η πλειοψηφία των οποίων απορρίπτεται χωρίς επεξεργασία σε αυτοσχέδιους χώρους υγειονομικής ταφής
 • Εκπαίδευση σχετικά με τις κατάλληλες μεθόδους ανακύκλωσης – σε ολόκληρη την περιοχή, ανακυκλώνεται λιγότερο από 5%
 • Το 50% των καμήλων πεθαίνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διότι τρώει πλαστικό

Για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα σκληρά γεγονότα, έχουμε προσεγγίσει τους διοικητές, τους δημάρχους και τους διευθύνοντες συμβούλους των τοπικών εταιρειών καθαρισμού να εκπαιδεύσουν και να υποστηρίξουν πρακτικές ανακύκλωσης. Σε άλλες περιοχές, ακόμη και η συλλογή απορριμμάτων είναι σοβαρό πρόβλημα και έτσι υπάρχει ένα ενεργό πρόγραμμα της εταιρείας Ahmad Tea που βοηθά τις τοπικές αρχές να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους. Για να επιτύχει την αποστολή της για την προστασία του περιβάλλοντος, η εταιρεία Ahmad Tea έχει επίσης συνεργαστεί με διάφορες ΜΚΟ και εμπειρογνώμονες.