Οδηγίες Παρασκευής

Ετοιμάστε το τέλειο φλιτζάνι!

1. ΒΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΡΟ

 Χρησιμοποιείτε πάντα φρέσκο νερό. Αν το νερό έχει ξαναβράσει, έχει χάσει το οξυγόνο του και η ποιότητα του τσαγιού δεν θα είναι καλή.

Εάν υπάρχει δυνατότητα το νερό να είναι φιλτραρισμένο για να αφαιρεθεί το χλώριο και άλλα πρόσθετα που επηρεάζουν την γεύση του τσαγιού.

Πάντα να αφήνετε το νερό να βράσει μέχρι την θερμοκρασία που χρειάζεται το τσάι που παρασκευάζετε.

2. Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ

Μπορείτε να επιλέξετε το αγαπημένο σας τσάι από την μεγάλη γκάμα των προϊόντων Ahmad Tea.

Συνήθως, τα μαύρα τσάγια συνδέονται με την απογευματινή παράδοση.

Παρόλαυτα αν θέλετε κάτι πιο ελαφρύ μπορείτε να διαλέξετε κάποιο από τα μοναδικά πράσινα τσάγια ή τα ροφήματα χωρίς καφεΐνη.

3. ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΣΑΙ

Μόλις το νερό φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία, ρίξτε το κατευθείαν στα φύλλα (ή στο φακελάκι) για να απελευθερωθούν τα αρώματα του τσαγιού. Στη συσκευασία θα βρείτε αναλυτικά το χρόνο που πρέπει να αφήσετε τα φύλλα (ή το φακελάκι) και σε καμία περίπτωση μην τον υπερβείτε γιατί θα χαλάσει η γεύση του τσαγιού. Αν χρησιμοποιείτε τσαγιέρα θα πρέπει να είναι καλυμμένη με το ειδικό κάλυμμα (ή μια πετσέτα) καθ όλη τη διάρκεια της παρασκευής του τσαγιού και βάζετε ένα κουταλάκι τσάι για κάθε κούπα που θα απολαύσετε και ένα κουταλάκι ακόμα για την τσαγιέρα.

Χρόνοι Παρασκευής

ΕΙΔΟΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΡΟΝΟΣ
ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ
Μαύρο Τσάι 100° C 3 – 5 Λεπτά
Πράσινο Τσάι 90 – 100° C 3 – 5 Λεπτά
Ντεκαφεϊνε Τσάι 100° C 3 – 5 Λεπτά
Μαύρο Τσάι με Γεύσεις 100° C 3 – 5 Λεπτά
Βότανα/ Αφεψήματα 100° C 5 Λεπτά
ΧΥΜΑ ΤΣΑΙ
Μαύρο Τσάι 100° C 4 – 8 Λεπτά
Πράσινο Τσάι 90-100° C 3 – 5 Λεπτά