Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
Η κληρονομιά του πιο αποκλειστικού τσαγιού στον κόσμο

Η εταιρεία Ahmad Tea είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο. Ιδρύθηκε με πάθος για καλύτερο τσάι και έπειτα από τέσσερις γενιές εμπειρίας, συνεχίζει την εξαιρετική πορεία της, εξασφαλίζοντας ότι κάθε φλιτζάνι που φέρει το όνομα της ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες των πελατών της.
Με τα χρόνια, όσο η φήμη της μεγάλωνε, έγινε προφανές ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μοιράζονται την επιθυμία για μια κούπα τσάι το οποίο πέρα από αναζωογονητικό, θα είναι επίσης απολαυστικό και μια αξέχαστη εμπειρία.

1657

Το τσάι πωλείται για πρώτη φορά ως υγιεινό ρόφημα στο Λονδίνο, στην καφετέρια Garway’s.

1840

Η δούκισσα Anna του Bedford παρουσιάζει το «Απογευματινό Τσάι» το οποίο σύντομα έγινε Βρετανικό τελετουργικό.

1903

Το πρώτο φακελάκι τσαγιού δημιουργήθηκε όταν ο Thomas Sullivan, ένας Νεοϋορκέζος έμπορος, ξεκίνησε να στέλνει στους πελάτες του δείγματα από τσάι μέσα σε μικρά μεταξένια σακουλάκια

1951

Η εταιρεία επεξεργάζεται χύμα τσάι από την επαρχιακή πόλη Gilan της Ασίας και το τσάι πωλείται σε όλη την κεντρική Ασία..

1986

Μετά από τέσσερις γενιές εμπειρίας και παρασκευής εκλεκτού τσαγιού, η Ahmad Tea εγκαινιάζει τα κεντρικά γραφεία και το εργοστάσιο της στο Hampshire, στην Αγγλία.

1989

Επειδή η ζήτηση ολοένα και αυξάνεται, το εργοστάσιο μετακομίζει σε μεγαλύτερο χώρο στο Hampshire... Οι εξαγωγές αυξάνονται και πλέον περιλαμβάνουν χώρες της Ανατολικής Ευρώπης με μεγάλη ιστορία στην κατανάλωση τσαγιού...

1998

Η Ahmad Tea λανσάρει την σειρά με το παγωμένο και το πράσινο τσάι.

2000

Η Ahmad Tea γίνεται μία από τις 5 πρώτες εταιρείες τσαγιού στην Ασία.

2003

Μέχρι το 2003 η Ahmad Tea έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά δώρων τσαγιού στην Μεγάλη Βρετανία. Επίσης είναι διαθέσιμη σε 68 χώρες παγκοσμίως

2010

Η φήμη εξαπλώνεται και πλέον η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 78 χώρες σε όλο τον κόσμο.

2017

Η Ahmad Tea πλέον ανήκει στις 5 πρώτες εταιρίες τσαγιού με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, με παρουσία σε πάνω από 80 χώρες. Πράλληλα, συνεχίσει να αναπτύσσεται ως μια οικογενειακή επιχείρηση, επεκτείνοντας την φιλανθρωπική της δράση και διατηρώντας σταθερή την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της σε όλο τον κόσμο.